10 dalykų apie restoranų įrangą, kuriuos reikia žinoti
Publikavimo data: 2015-02-24
Nors profesionalus puodų rinkinys ar pasakiškos maisto gamybos įgūdžiai nepadarys Jūsų kulinaru, nuo indų ir restorano įrangos priklauso 50% sėkmės. Juk geriausi pasaulio dailininkai netapė savo paveikslų kreidelėm ant sienų, galite būti tikri, kad jie naudojo geriausius dažus ir teptukus su kokybiškiausiais šereliais. Naujo restorano savininkui gali būti sunku nuspręsti kokią įrangą nusipirkti. Štai keli patarimai, kurie palengvins paieškas.
1. Restoranų įrangos gamintojo reputacija yra labai svarbi. Jei norite įsigyti tikrai kokybišką ir nebrangią restorano įrangą, atkreipkite dėmesį į italų gamintojus. Vokiečių gamintojų restoranų įranga yra geresnė, tačiau kaina taip pat didesnė. Anglų gamintojai turi nepriekaištingą reputaciją, tačiau už jų įrangą teks sumokėti nemažus pinigus.
2. Naudota restoranų įranga ne visada yra blogesnė. Naujiems restoranams nebūtina pirkti naują įrangą. Naudotus baldus, indus, virykles, orkaites, šaldymo įrangą galima įsigyti už labai patrauklią kainą.
3. Restoranų įrangos nuoma gali būti geras pasirinkimas. Kai kurios įmonės siūlo įrangos nuomą, o tai gali padėti Jums sutaupyti pinigų, atidarant savo restoraną, ypač jei reikia įsigyti sezoninę įrangą, kuri bus reikalinga tik kartais.
4. Restorano įranga priklauso nuo virtuvės tipo. Virtuvės tipas dažniausiai lemia visą restorano tematiką. Restoranai, nepasirinkę tikslios krypties, gali likti nepastebėti miesto maitinimo įstaigų įvairovėje. Pvz.: restoranas užsiima sūrių gamyba. Tokiu atveju akivaizdu, kad įstaigai reikia tokio dalyko, kaip sūrių gamybos įranga.
5. Restoranų indai skiriasi nuo namų apyvokos reikmenų. Restoranų indai nėra pigūs, palyginus su tais, kuriuos galima nusipirkti tinklo parduotuvėse. Tačiau jie yra pagaminti taip, kad atlaikytų daugkartinius plovimus pramoninėje indaplovėje.
6. Baldai - tai restorano dekoro dalis. Kaip ir indai, restorano baldai gali būti pakankamai brangūs, tačiau jie taip pat pagaminti taip, kad tarnautų Jums ilgus metus. Be to, kokybiški baldai gali kardinaliai transformuoti Jūsų restorano interjerą.
7. Restorano salės dizainas turi būti lankstus. Planuojant stalų išdėstymą reikia numatyti įvairias situacijas, pavyzdžiui, dideles draugų kompanijas arba galimybę keisti išdėstymą jei pajusite, kad dabartinis yra netinkamas.
8. Restorano virtuvės išplanavimas yra svarbus. Labai svarbu tinkamai suprojektuoti virtuvę. Dažniausiai restoranų virtuvės yra suskirstytos į cechus, kuriuose gaminami skirtingi patiekalai. Toks suskirstymas padeda virtuvei veikti efektyviai.
9. Restorano staltiesės reikalauja daug priežiūros. Mažai kas gali prilygti malonumui sėdėti prie stalo su gražia, švaria, išlyginta staltiese. Tačiau jos reikalauja nuolatinės priežiūros ir investicijų.
10. Restoranų šaldymo įranga yra labai įvairi. Restoranuose yra daug maisto produktų, kuriuos reikia tinkamai saugoti, todėl šaldymo įrangos pasirinkimas yra labai platus. Tai gali būti ir šaldytuvai, ir dideli šaldymo kambariai.
Daugiau informacijos apie įrangą restoranams: http://linchema.lt/suriu-gamybos-iranga/